Fasolka szparagowa powinna na stałe wejść do naszej diety, bo naprawdę wiele można na tym zyskać. Ważne jest przecież jest to żeby być zdrowym, dlatego nie pozostaje nam nic innego jak jeść bardzo często fasolkę. Najlepiej jest zrobić jej zapas wtedy, kiedy jest na nią sezon. Jeśli mamy możliwość to byłoby dobrze zastanowić się nad tym czy nie posadzić sobie fasolki na własnej działce. Wtedy wiemy, że na pewno to będzie coś zdrowego i dobrego. To, dlatego trzeba będzie na wszystko znaleźć czas. Nie ma nic ważniejszego od zdrowia, dlatego im szybciej będziemy jeść fasolkę tym lepiej dla nas. Do wyboru mamy dwa rodzaje fasolki zieloną i żółtą, dlatego dla każdego znajdzie się to, co najbardziej mu smakuje.

Jeśli chcemy fasolkę gotować to nie ma z tym problemów. Można będzie zrobić tak, że na każde pół kilograma fasolki szparagowej wlewamy dwa litry wody. Trzeba tego pilnować, a wtedy fasolka bardzo dobrze się ugotuje i będą z tego najlepsze efekty. Można również dodać soli, jeśli ktoś używa, bo niesłona fasolka za dobrze nie smakuje. To już będzie zależne od tego jak ktoś do tego podchodzi i co lubi. Jeśli chodzi o gotowanie to wystarczy od czterech do dziesięciu minut żeby można było na spokojnie mieć ugotowana fasolkę. Zasada jest tutaj bardzo prosta im młodsza jest fasolka tym szybciej będzie się gotowała, dlatego dobrze jest ją brać wtedy, kiedy jest świeża.

danie z fasolką

Zielona fasolka szparagowa

Jeśli zdecydujemy się na zieloną fasolkę szparagową to na pewno będziemy bardzo zadowolenie, ponieważ zawiera ona o wiele więcej witaminy A oraz kwasu foliowego niż fasolka żółta. Ten rodzaj fasolki jest najlepszy dla kobiet w ciąży, które kwasu foliowego potrzebują bardzo dużo, a ty będą go dostawały w naturalnej formie, co dla zdrowia ma ogromne znaczenie.  Jeśli jesteśmy chorzy na cukrzyce albo mamy problemy z niedoborem żelaza to również zielona fasolka jest bardzo dobrym rozwiązaniem i jej jedzenie będzie bardzo dobrym pomyłem.

Fasolkę można wykorzystać samą, ale można również zrobić z niej sałatki i co tylko chcemy. W Internecie bez większych problemów znajdziemy takie przepisy, jakie są nam potrzebne. W ten sposób nasz organizm otrzymuje bardzo dużo witamin i minerałów.   Dodatkowo zielona fasolka posiada bardzo dużo witaminy C, E oraz A. Żółta fasolka zawiera za to więcej potasu i fosforu. To, dlatego trzeba będzie się zastanowić nad tym, co jest nam potrzebne i wtedy taki rodzaj fasolki będziemy jeść.

Na co konkretnie pomaga fasolka szparagowa?

W fasolce można będzie znaleźć wapń, żelazo, magnes, potas, cynk czy sód. To są takie składniki, które są naprawdę bardzo potrzebne. To, dlatego trzeba będzie się tym zainteresować, bo wiele na tym zyskamy. Nasz organizm potrzebuje bardzo dużej ilości witamin i minerałów, dlatego naszym zadaniem jest je dostarczyć i najlepiej będzie to zrobić w całkowicie naturalny sposób. Fasolka szparagowa jest idealnym rozwiązaniem na zaparcia, dlatego jeśli ktoś ma takie problemy to jak najszybciej powinien przerzucić się na fasolkę szparagową.

ile gotować fasolkę

Taka dieta przyniesie bardzo dobre efekty i nam właśnie na tym przecież zależy. Można nawet zmniejszyć sobie ryzyko zachorowania na raka jelita grubego, a zatem ta niepozorna fasolka to jest, co nas powinno zainteresować.  Bardzo dużo się mówi o cholesterolu, który nie wpływa pozytywnie na nasz organizm. Okazuje się, że można obniżyć znacząco poziom cholesterolu, jeśli będziemy spożywać regularnie fasolkę szparagową. Można też obniżyć sobie ciśnienie krwi czy wzmocnić układ krążenia. Wiele osób ma problemy z odpornością swojego organizmu, dlatego zawarta w fasolce witamina C wzmacnia cały nasz organizm.

Można również liczyć na zwalczanie chorób nowotworowych. Dla osób, które mają problemy z cukrami można zaproponować właśnie fasolkę, która wpływa na obniżenie poziomu cukru we krwi.  Fasolka ma mnóstwo właściwości, dlatego warto ją jeść, a sami się przekonamy, że można na tym wiele zyskać. Im częściej będziemy jeść fasolkę szparagową tym lepszy będzie z tego efekt, dlatego trzeba szybko się na takie rozwiązanie przestawić.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here